Hiihtotyypit

Alppihiihto on urheilua liukumalla alas lumipeitteisiä mäkiä suksilla, joissa on kiinteät kantapäät. Se tunnetaan myös yleisesti lasketteluna, vaikka se sisältää myös erilaisia ​​tyylejä. Alppihiihtoa voidaan verrata hiihtoon käyttämällä vapaa-kantapään siteitä; hiihto vuorikiipeily ja hiihto-kuten murtomaahiihto; mäkihyppy; ja telemark. Alppihiihto on suosittua kaikkialla, missä lumen, vuoristorinteiden ja riittävän matkailuinfrastruktuurin yhdistelmä voidaan rakentaa, mukaan lukien osat Euroopasta, Pohjois -Amerikasta, Australiasta ja Uudesta -Seelannista, Etelä -Amerikan Andeista ja Itä -Aasiasta.

Alppihiihto alkoi klubilajina vuonna 1861 Kiandrassa Australiassa ja useissa vastaavissa seuroissa Pohjois -Amerikassa ja Sveitsin Alpeilla. Nykyään suurin osa laskettelusta tapahtuu hiihtokeskuksessa, jossa on hiihtohissejä, jotka kuljettavat hiihtäjiä vuorelle. Lunta hoidetaan, lumivyöryjä hallitaan ja puita leikataan polkuja varten. Monissa lomakeskuksissa on myös lumilaitteita, jotka tarjoavat hiihtoa, kun sää ei muuten sallisi sitä. Vaihtoehtoisesti alppihiihtäjät voivat harrastaa urheilua vähemmän kontrolloiduissa ympäristöissä; tätä käytäntöä kutsutaan eri tavoin suksimatkoiksi, maastohiihtoksi tai äärimmäiseksi hiihtämiseksi.

Kilpailukykyisissä alppihiihtokilpailuissa on neljä lajia: pujottelu, jättiläinen pujottelu, superjättiläinen pujottelu ja alamäki. Slalom-hiihtokilpailuissa on radat, jotka vaativat lyhyitä tiukkoja käännöksiä, kun taas jättiläinen-pujottelukilpailuissa on radat, jotka on asetettu leveämmillä käännöksillä. Supersuurissa pujottelussa ja alamäessä on muutamia käännöksiä, radat ovat porttien päässä toisistaan ​​ja hiihtäjät saavuttavat usein 100 km/h.

Vapaa -ajan hiihto

Suurin osa vuosittain hiihtävistä on vapaa -ajan hiihtäjiä. Jos haluat päästä ulos, aja hissillä ja tehdä muutaman kierroksen paikallisessa lomakohteessa tai lomalla muutaman kerran vuodessa, olet vapaa -ajan hiihtäjä. Koko idea suksissasi on löytää lautoja, jotka tekevät kokemuksesta hauskempaa, jotta voit nauttia niistä arvokkaista päivistä mäellä. Olet onnekas, virkistyshiihtäjä. Uudet innovaatiot suksien muodoissa ja tekniikassa tarkoittavat, että hiihto on paljon helpompaa kuin koskaan ennen. Jos et ole hiihtänyt pitkään aikaan, huomaat pian, että sukset ovat nykyään lyhyempiä ja niissä on aggressiivisempia sivuleikkauksia (suksen leveyden ero kärjessä ja vyötäröllä), mikä helpottaa niiden kääntämistä. Vapaa -ajan sukset on rakennettu enimmäkseen hoidettujen hiihtojen käsittelyyn, mutta se ei tarkoita sitä, ettet voi työntää itseäsi ja oppia hiihtämään kuoppia, puita ja jopa jauhetta hyvillä virkistyslautoilla. Lisäksi vuokrat ja esittelyt ovat parantuneet, mikä helpottaa laadukkaiden varusteiden kokeilemista lomakeskuksessa ja tehdä paremman päätöksen siitä, mikä suksi sopii sinulle.

Freestyle -hiihto

Freestyle -hiihto on eräänlainen hiihto, joka käsitti alun perin kaksi lajia: antennit ja mogulit. Niiden lisäksi freestyle-hiihto koostuu nyt skicrossista, puoliputkesta ja rinteestä. Freeskiing on olympialaji, jolla on yhteiset ominaisuudet katurullalautailun, BMX: n ja rullaluistelun kanssa.

Tällä hetkellä freestyle-laskettelulla on kaksi päähaaraa: toinen sisältää perinteisemmät mogulien ja antennien tapahtumat, ja uudempi haara, jota usein kutsutaan uudeksi kouluksi, joka sisältää tapahtumia, kuten halfpipe, big air, slopestyle ja iso vuori tai vapaa-hiihto. Uusi kouluhiihto on kasvanut niin paljon, että perustettiin uusia hiihtoyrityksiä, yrityksiä, jotka valmistavat tiukasti kaksikärkisiä suksia-suksia, jotka on suunniteltu “fakien” nousuun ja laskeutumiseen tai “vaihtamiseen” (taaksepäin) hyppyillä ja kiskoilla.

Takaisin Maa

Hiihto takapihalla hoitamattomilla ja merkitsemättömillä rinteillä tai rinteillä, mukaan lukien hiihto merkitsemättömillä tai patrolloimattomilla alueilla joko hiihtokeskuksen rajojen sisällä tai ulkopuolella, joskus metsässä. Toisin kuin hoidettu maastohiihto ja alppihiihto, maata ja lumipakettia ei valvota, partioida tai ylläpidetä.