Hiihdon terveysedut

Hiihdon 10 parasta terveyshyötyä

Hiihto on loistava tapa treenata kylminä talvikuukausina, vietitpä sitten talvilomaa lumipeitteisille vuorille tai asutko lähellä aluetta, jossa voit helposti vierailla rinteillä. Päivä rinteillä voi hyödyttää kaikenikäisiä ja -tasoisia ihmisiä, koska hiihto on fyysisesti ja henkisesti hyödyllistä.

Tässä ovat kymmenen parasta Health Fitness Revolutionin Samir Becicin ja kirjan ReSYNC Your Life kirjoittajan mukaan:

  • Proprioseptio paranee. Proprioseptiolla tarkoitetaan kykyä havaita eri kehon osien sijainti ja niiden siirtämiseen vaadittava vaiva. Toisin sanoen, vaikka et näekään kättäsi, kun sitä pidetään kasvosi edessä silmät kiinni, tiedät sen olevan siellä. Hiihto vaatii paljon tasapainoa ja koordinaatiota, ja sinun on oltava tietoinen kaikista kehosi pienistä liikkeistä ja asennoista voidaksesi hiihtää hyvin ja pysyä jaloissasi. Proprioseptio heikkenee iän myötä, joten mitä enemmän proprioseptiivistä toimintaa harjoitat, sitä vähemmän se heikkenee.
  • Luut ja nivelet vahvistuvat. Kun hiihdät, polviesi on kestettävä kehosi jännitys ja paino, kun käännyt ja matkustat nopeasti alamäkeen; joten niitä tuetaan. Painoa kantava vaikutus jalkoihin vahvistaa luita polvien vahvistamisen lisäksi. Joten sinulla ei ole vain hauskaa liukua alas rinteitä, vaan suojaat myös polviasi, ehkäiset osteoporoosia ja parannat proprioseptiivistä voimaasi.
  • Se parantaa mielialaa. Hiihto ei vain lisää yleistä nautintoa ja hyvinvointia, vaan se hyödyttää myös fyysistä ja henkistä terveyttä riippumatta siitä, kuinka usein tai kuinka kauan hiihtää.
  • Kardiovaskulaarinen kestävyys paranee. Hiihto voi auttaa ihmisiä polttamaan kaloreita ja laihtua, koska se on aerobista kestävyyttä harjoittavaa toimintaa. Aloittelijat voivat saada mukavan kardiotreenin kävelemällä rinnettä ylös hiihtohissin sijaan.
  • Alavartalon lihakset vahvistuvat. Hiihto vahvistaa sisä- ja ulkoreitteitä, reidet, neloset ja pakaralihakset, koska olet jatkuvassa kyykkyasennossa. Olet liian uppoutunut maisemiin tai keskittynyt edessäsi olevaan rinteeseen huomataksesi jalkojesi polttavan, mutta luota meihin, kun sanomme, että näet eron seuraavana päivänä.
  • Parantaa ydinvoimaa ja tasapainoa. Ydin on aina mukana hiihdon aikana, koska taistelet jatkuvasti pysyäksesi tasapainossa. Hiihto testaa myös tasapainoasi ja ketteryyttäsi, mikä saattaa auttaa sinua välttämään kaatumisia vanhetessasi.
  • Kannustaa levolliseen uneen. Kun olet kokeillut uutta urheilua, erityisesti sellaista, joka käyttää koko kehoasi, olet väsynyt parhaalla mahdollisella tavalla. Takaamme, että et selaile Internetiä ennen nukkumaanmenoa tai yövy myöhään rinteillä vietetyn päivän jälkeen – nappaat tyynyn ja saat kunnolliset yöunet.
  • Lisää sopeutumiskykyä. Hiihdossa joustava runko on hyödyllistä. Lihasvenähdykset ja nyrjähdykset voidaan välttää lisäämällä joustavuutta. Laskettelussa käytettävät vatsat, vinot ja lonkat vahvistetaan perusteellisella, säännöllisellä venyttelyllä, joka keskittyy ydinlihasryhmiin.
  • Kannustaa hyviin ruokailutottumuksiin. Sinun on käynnistettävä, kun heräät ennen pitkää hiihtopäivää, ja sinun täytyy tankata lounasaikaan ja tarvitset palautuva ateria päivällisaikaan. Seurauksena on, että olet varovaisempi sen suhteen, mitä syöt: enemmän proteiinia, terveellisiä rasvoja, vähemmän sokeria, enemmän hedelmiä ja vihanneksia ja niin edelleen.
  • Hiihto voi auttaa sinua tuntemaan olosi optimistisemmaksi. Päivän viettäminen lumisella kukkulalla tai vuorella luonnonkauneuden ympäröimänä auttaa sinua unohtamaan huolesi. D-vitamiinialtistus hyödyttää myös sinua, sillä se auttaa ehkäisemään kausiluonteista mielialahäiriötä ja parantaa mielialaa.