Miksi hiihtämisen oppiminen aikuisena ei ole niin vaikeaa kuin luulet

Onko hiihto jotain mitä minun pitäisi tehdä? Onko minun liian myöhäistä oppia? Onko jo liian myöhäistä? Pystynkö pysymään lämpimänä? Onko mahdollista, että satutun?
Hiihto ei ole jotain, jota teet joka päivä. Ajatus kiinnittää kaksi pitkää, liukasta lankkua jalkoihin ja kiihdyttää alamäkeä ilman jarruja voi olla pelottava. Olemme kaikki olleet ensikertalaisia ​​hiihtäjiä, joten ymmärrämme, mitä mielessäsi liikkuu, ennen kuin koskaan osut rinteisiin. Toisaalta hiihto ei ole sitä mitä se oli 60 vuotta sitten; hiihtokeskukset, hiihtovarusteet ja hiihto-opetus ovat parantuneet merkittävästi vuosien varrella, eikä hiihtämisen oppiminen ole koskaan ollut helpompaa.

Joten jos olet aidalla opiskelemassa hiihtoa aikuisena, älä huoli – tästä syystä se ei ole niin pelottavaa kuin kuvittelet.

Vuorella aloittelijoilla on omat nimetyt turvavyöhykkeet.

Jos mieleen tulee kuvia henkilöiden vetämisestä ylös kyljellään olevilla hisseillä, älä huoli. ne päivät ovat poissa. Monet hiihtokeskukset, kuten Morzine, ovat investoineet noviisialueilleen asentamalla taikamatto liukuportaita, jotka kuljettavat sinut seisomalla liikkuvalla kumimatolla (ajattele lentokentän tyyliä!). Niin kauan kuin pystyt seisomaan, pääset noviisirinteen huipulle. Se on kiistatta rentouttava tapa aloittaa hiihtourasi.

Nämä sijoitetaan myös niille tarkoitetuille aloittelijoille, kaukana muista rinteistä ja nopeista hiihtäjistä. Joten otat ensimmäiset kierroksesi muiden ensikertalaisten rinnalla vuoren hiljaisessa osassa.

He myös pitävät nämä paikat – kuten koko vuoren – erinomaisessa kunnossa. Laskettelurinteiden hoito on edennyt harppauksin. Kello 15 jälkeen päivän lopun mogulikenttä ei ole enää kyse. Uudet hoitomenetelmät ja edistysaskeleet lumenhoitokoneissa ja lumitykkeissä ovat johtaneet luotettaviin pintoihin, jotka ovat usein erinomaisessa kunnossa päivän alusta loppuun.

Sinun ei tarvitse opiskella kaikkea kerralla.

Ota aikaa ensimmäisenä päivänä. Odota, että et opi mitään yhdellä istumalla, mutta tiedä, että et opi! Opit uutta kykyä, jonka hallitseminen vie jonkin aikaa. Ennen kuin työnnät sinua eteenpäin, pätevä ohjaaja opastaa sinut prosessin läpi ja varmistaa, että olet oppinut tarvitsemasi tiedon.

Hiihto voi olla korkean itseluottamuksen laji, ja jos opit alussa huolellisesti ja perusteellisesti, voit edetä luottavaisesti ja helposti. Jos kiirehdit pelin läpi ja ohitat kohdat, joista et pidä, voit joutua kärsimään kolmantena päivänä ja joutumaan palaamaan piirustuspöydälle. Et voi rakentaa voimakasta taloa horjuvalle alustalle.

Hiihtovälineillä ei ole mitään yhteistä keskiaikaisten kidutuslaitteiden kanssa.

Viimeisten 20 tai 30 vuoden aikana laskettelukenkien suunnitteluun on panostettu paljon. Jos haluat sijoittaa hiihtokenkiisi [mikä ei ole kauhea idea ja luultavasti ensimmäinen varuste ostaa, jos pidät siitä], nyt on olemassa tiettyjä naisten saappaita, jotka on luotu niiden morfologian mukaan, lämpömuovattuja saappaita ja kenkien asentajia, jotka varmistaa mukavuuden.

Sukset ovat myös kehittyneet dramaattisesti palvelemaan kaikentyyppisiä hiihtäjiä. Aiemmin ainoa ero suksien välillä oli niiden pituus, mutta nyt alkavat sukset ovat saatavilla erityisesti ihmisille, jotka eivät ole koskaan aiemmin pukeneet lankkuja. Aloittelijan sukset ovat tyypillisesti lyhyitä, kevyitä ja pehmeitä, ja niiden maltillinen muoto helpottaa niiden pyörimistä.

Aiemmin hiihto sisälsi riitelyä huonosti istuvien saappaiden, nihkeiden siteiden ja kömpeleiden suksien kanssa. Tulet hämmästymään siitä, kuinka paljon modernit laitteet tehostavat toimintaa.

Aloita työskentelemällä ammattilaisen kanssa.

Jotkut ihmiset onnistuvat ja pääsevät alkuun ilman ohjausta, mutta he ovat yleensä hyväkuntoisia, rohkeita tai monia muita ominaisuuksia, joita minun ei pitäisi tässä mainita. Jokaiselle henkilölle, joka ottaa hiihtämisen älykkäästi, rohkeasti ja halulla valloittaakseen kaiken, on joukko muita, jotka ovat loukkaantuneet tai jotka ovat saaneet tekniikan, joka soveltuu paremmin osallistumaan Bear Grylls -eloonjäämiskilpailuun.

Rahan säästäminen oppitunneilla saattaa aluksi tuntua hyvältä ajatukselta, mutta yleensä valmistaudut kehittämään muutamia huonoja tapoja, joista joudut lopulta maksamaan opettajalle, joka auttaa sinua murtamaan.

Et halua lopettaa itseäsi katsomassa hiihtotunteja YouTubesta joka ilta lomasi aikana ja yrittää sitten esittää uudelleen rinteillä oppimaasi joka päivä. Jos pyydät usein puolisoasi tai ystäviäsi “tarkistamaan tämä kulma”, voit päätyä avioeroon tai ystäviin, jotka eivät ole mukana seuraavalla hiihtolomallasi. Sitä emme halua sinulle, etkä sinäkään!

Uuden sukupolven hiihto- ja lumilautakoulussa voit oppia hiihtämään ammattilaisen rinnalla, ja voit luottaa siihen, että heidän asiantuntevat, hauskat ja pätevät opettajansa saavat sinut hiihtämään turvallisesti – ei huonoja tapoja!

Hiihtämään oppiminen on taito, jonka useimmat kunnollisesti aktiiviset ihmiset kaiken ikäisistä voivat hallita. Hiihtoon oppimiseen liittyvistä tutuista tarinoista ja usein hauskoista virheistä huolimatta on melko tyypillistä, että hiihdon aikana ei kaadu ollenkaan ensimmäinen oppitunti tai jopa ensimmäinen opetusviikkosi.

Jos olet aidalla sen suhteen, pitäisikö sinun tehdä se, sanoisimme, että mene siihen; se ei ole läheskään niin pelottavaa kuin luulet.