Murtomaahiihto

Mitä teet talvella kun haluat treenata ja nauttia raikkaasta ilmasta? Toki voit mennä hiihtämään tai lumilautailemaan, mutta se vaatii paljon suunnittelua, ajamista lähimpään hiihtokeskukseen sekä lipun ja mahdollisesti varusteiden maksamista. Entä jos haluat päästä pois kotoa ja mennä ilman kaikkea meteliä? Toki voit mennä luistelemaan, mutta jääradat voivat olla niukkoja ja ruuhkaisia ​​- yritä pitää hauskaa ja vältä törmäystä muiden ympärillä luistelevien ihmisten kanssa! Entä jos haluat nauttia omasta seurastasi, raikkaasta ilmasta ja lumisesta kauneudesta rauhassa ja hiljaisuudessa? Murtomaahiihto on suosittu monien ihmisten keskuudessa.

Mitä se tarkalleen ottaen on?

Murtomaahiihto on varmasti tuttu laji koulusi talviurheilusta, jos olet syntynyt ja kasvanut Pohjois-Euroopassa. Murtomaahiihto eroaa laskettelusta siinä, että siinä liikutaan tutussa maastossa samalla kun käytetään sauvoja eteenpäin ajamiseen. Hiihto voi olla rasittavaa harjoittelua tai rauhallinen tapa nauttia ulkoilmasta riippuen laskettelutyypistä, nopeudesta, maastosta ja kestävyydestä.

Jos olet aloittelija, voit kehittää tunnetta lajista liikkumalla polkuja pitkin sauvojen avulla valmiilla radoilla valmiilla reitillä. Kokeneemmat etenevät avoimessa maastossa ja luistelutekniikan kaltaisella tekniikalla, mutta laajemmalla liikeradalla. Etsit maisemaa, joka sisältää peltoja, metsiä ja golfkenttiä (onnea maastohiihtoon kaupungissa).

Lyhyt historia

Alun perin murtomaahiihto oli vain tapa nauttia raikkaasta ilmasta ja treenata pitkän tietokoneen ääressä vietetyn päivän jälkeen. Sen sijaan se oli vain kätevä tapa liikkua lumessa. Murtomaahiihto, sellaisena kuin se nykyään tunnetaan, alkoi tuhansia vuosia sitten Skandinaviasta, ja vasta ajan myötä monet erilaiset vapaa-ajan laskettelutyypit alkoivat syntyä: alppihiihto, mäkihypyt, pujottelu ja niin edelleen.

Työkalut

Murtomaahiihtoon vaaditaan seuraavat tavarat:

  • Sukset, jotka ovat paljon pienempiä ja pidempiä kuin lasketteluun käytetyt.
  • Suksisauvat – joita, toisin kuin laskettelussa, vaaditaan.
  • Maastohiihtosaappaat, jotka näyttävät enemmän lenkkareilta kuin astronauttivarusteilta.

Lämpimät, mukavat vaatteet – jos lunta on tarpeeksi hiihtoon, lämpötila on lähes varmasti tarpeeksi kylmä, jotta et halua unohtaa pipoa, hanskoja tai äänenvaimenninta.

Kenelle se on tarkoitettu?

Kuka tahansa! Murtomaahiihdon kauneus on siinä, että se on laji, joka sopii jokaiselle, joka asuu tai matkustaa sellaiselle alueelle, jolla on riittävästi talvilunta. Siitä voi jopa tulla riippuvuutta, kun olet oppinut sen ja tiedät kuinka toimia tehokkaimmin.