Opi hiihtämään.

skiing4

Jos perheesi haluaa mennä hiihtämään seuraavalla lomallasi, mutta et tiedä miten hiihtää, mene eteenpäin ja suunnittele hiihtoloma joka tapauksessa! Voit oppia hiihtämään ja sinulla on hyvä aika tehdä niin. Ennen kuin saavut lomakohteeseen, sinun ei tarvitse edes tietää hiihtämisestä ensimmäistä asiaa – kaikki tarvitsemasi tiedot odottavat sinua, ja voit kirjaimellisesti hiihtää alas vuorelta tunnin opastuksen jälkeen.

Hiihdon oppiminen on todella helppoa. Useimmissa lomakohteissa on hiihtokoulut ja kurssit ovat kohtuuhintaisia. Tarjoa yleensä ryhmä- ja yksityistunteja. On kuitenkin hyvä varata aika ennen saapumista lomakeskukseen. Tämä varmistaa, että voit alkaa oppia hiihtämään lomasi ensimmäisessä tunnissa.

Vain hiihtämällä ei opi hiihtämään

Useimmat hiihdonopettajat aloittavat opettamalla ja kertovat kuinka liikkua laitteidesi kanssa. Kun käytät hiihtokenkiä, nojaat hiukan eteenpäin – on syy … kun liu’utat alas vuorelta, sinulla on taipumus liikkua eteenpäin! On hiukan vaikeaa kävellä hiihtokenkissä ensimmäistä kertaa, mutta jos opit kävelemään hieman polvet taivutettuna ,hyvät tulokset.

Ensimmäistä toimintoa, jonka opit, kutsutaan auraksi tai lumiauraksi. Tämä on tekniikka käyttämällä kirjaimellisesti lumilautaa lumiaurana. Annat suksen takaosan liikkua hitaasti ulospäin, kohdistamalla painetta pois kehostasi, mikä pysäyttää sinut. Opastat itseäsi taivuttamalla polviasi ja nojaamalla yhteen tai toiseen suuntaan sen mukaan, mihin suuntaan haluat mennä. Kaikki nämä tekniikat voidaan oppia tunnissa, vaikka et ole koskaan ollut parissa lumilautoja elämässäsi.

Vuorohiihto haltuun

Hiihdon kauneus on, että kun olet oppinut lumiauran ja ohjaamaan itsesi suksilla, olet valmis hiihtämään! Mene ylös hissillä ja kokeile. Käytä lumiauraa nopeuden hidastamiseksi ensin. Kun haluat lisätä nopeutta, vedä sukset takaisin saadaksesi vähän nopeutta ja työnnä sitten ne takaisin auran asentoon nopeuden säätämiseksi.

Aloittelijana sinun tulee noudattaa aloittelijoille suunniteltuja polkuja. Useimmissa lomakohteissa nämä polut on merkitty vihreillä merkeillä. Siniset polut sopivat keskitason hiihtäjille, päivän hiihto- tai aloittelijareittien jälkeen saatat olla valmis näille poluille. Musta polku on asiantuntijoille. Nämä polut voivat olla vaarallisia ihmisille, joilla ei ole taitotasoa käsitellä niitä. Vältä mustia polkuja, kunnes sinulla on paljon hiihto-opetusta ja kokemusta. Kun olet valmis, tiedät!