7 MUITA TALVISEIKKALUITA KUIN ALASHISTELUA

Miksi viettää talvikuukaudet koukussa sisällä? Lumi, jää ja pakkaset tarjoavat paljon mahdollisuuksia ulkoiluun. Kun talvisäät saapuvat kaakkoon, Pohjois-Carolinan villit paikat vaihtuvat lyhyeksi ja loistavaksi ajaksi, tarjoten paljon muutakin kuin mustan timantin alamäkeä.

Lumikenkäilyä

Lumikenkäily sopii erinomaisesti hiihtokoulun keskeyttäneille, sillä se vaatii huomattavasti vähemmän tekniikkaa kuin laskettelu tai murtomaahiihto, ja hyvin rakennetuilla lumikengillä pääsee paikkoihin, joihin sukset eivät pääse. Elk Knob State Park, joka sijaitsee hieman Boonen pohjoispuolella High Countryssa, saa terveellisen lunta joka vuosi. Mikä parasta, puisto on avoinna ympäri vuoden, joten Elk Knobin reitit sopivat täydellisesti lumikengillä tutkimiseen tuoreen jauheen pölytyksen jälkeen.

Vierailijat voivat tutkia 30 mailia hoidettuja polkuja Beech Mountainissa, joka on Yhdysvaltojen itäosan korkein kaupunki (5 506 jalkaa), ja lumikenkien vuokraus on tarjolla paikallisessa Buckeye Recreation Centerissä. Aloittelijat voivat lämmitellä virkistyskeskuksen 1/3 mailin polulla, kun taas asiantuntijat voivat suunnata Emerald Outbackiin, kaupungin luonnonkauniiseen polkupuistoon, yli 7 mailia pitkin alppipolkuja. Lumikenkä-aloittelijat voivat osallistua urheiluun opastetulle kierrokselle Sugar Mountain Resortissa Banner Elkin ulkopuolella.

Hiihto murtomaaradalla

Vaikka lumisadeennusteet saattavat pitää kuljettajat poissa teiltä, ​​murtomaahiihtäjät kuolaavat mahdollisuudesta päästä pois poluille. Kun lumi ja jää tekevät Pohjois-Carolinan kauneimman moottoritien – Blue Ridge Parkwayn – ajoneuvoille ajettamattomaksi, puistotie muutetaan suureksi pohjoismaiseksi maastohiihtäjän radaksi. Paikalliset pohjoismaiset fanit ihailevat puistotien High Country -osaa, joka kulkee Blowing Rockin ja Linvillen välillä ja peittää Grandfather Mountainin.

Soco Gapin ympärillä oleva tieosuus, lähellä puistokadun eteläistä päätepistettä, voi myös olla hiihtoaluetta, ja se on täynnä lähikuvia Great Smoky- ja Plott Balsam -vuorten lumisista huipuista. Lumikerroksen ansiosta yli 3500 hehtaarin Moses Cone Memorial Park -puiston ympärillä Blue Ridge Parkwayn (mailipylväs 292,7) vieressä olevat yli 20 mailia vaunutiet muuttuvat pohjoismaiseksi ihmemaaksi.

Kiipeily kallioilla

Jotkut kalliot ovat parempia talvella, mukaan lukien osa osavaltiomme suosituimmista reiteistä, jotka on parasta tehdä, kun raikas syksy on ohi. Keväällä ja kesällä rinteet, jotka ovat liian kuumia kiipeämään, muuttuvat kiipeäviksi. Looking Glass Rock, joka sijaitsee vain muutaman mailin päässä Brevardista ja kohoaa vaikuttavasti Pisgahin kansallismetsän tiheän metsäisen alueen yli, on yksi maan suurimmista monoliiteista, joka tarjoaa ainutlaatuisia kiipeilymahdollisuuksia. Syksy ja talvi ovat optimaalisia aikoja kiivetä valtavalle graniittikupolille. Looking Glassissa on myös runsaasti boulderointihaasteita, erityisesti monoliitin North Siden pohjalla, johon pääsee North Side Trailin kautta.

Rumbling Baldin eteläiset kalliot Chimney Rock State Parkissa, Ashevillen kaakkoispuolella, tekevät jälleen erinomaisen talvikiipeilyn, ja Rumbling Bald Trail kulkee myös kolmen lohkarekentän läpi lähes tuhannen vaivan kanssa. Chris Dorrityn Rumbling Bald Bouldering Guidebook -opas voi auttaa sinua navigoimaan maastossa.

Vaellus talvella

Kun lämpötilat laskevat ja vähemmän pelokkaat retkeilijät ovat palanneet kotiin talveksi, suuntaa suosituimmille poluillemme. Vesiputoukset ovat osavaltiomme suosituimpia vaelluspaikkoja, ja useimmat vesiputoukset muuttuvat talvella painovoimaa uhmaaviksi jääteoksiksi. Pisgahin kansallismetsässä Moore Cove Fallsiin pääsee lyhyen 0,7 mailin vaelluksen jälkeen Brevardin ulkopuolella. Tai mene Linville Fallsiin, osavaltion suosituimpiin vesiputouksiin. Pääset sinne patikoimalla Blue Ridge Parkwayn polkuja (mailipylväs 316). Putoukset ovat edelleen käytettävissä, vaikka puistotie on suljettu talveksi huonon sään vuoksi, kiitos NC 183:n (Wiseman’s View Roadilla, NC 1238) vieressä olevan polun, joka sijaitsee aivan Linvillen putousten ulkopuolella.

Voit myös välttää syksyn ja kesän väkijoukkoja patikoimalla Max Patchiin, joka on yksi osavaltiomme suosituimmista huippukokouksista. 4 629-jalkainen Max Patch, aivan Hot Springsin ulkopuolella, on kuuluisa eteläinen Appalakkien kalju, jonka yläpuolella on yli 300 hehtaaria ilmavia alppiniityjä. Näkymät täynnä olevaan huipulle pääsee useilla reiteillä, mukaan lukien Appalachian Trail, mutta 2,4 mailin lenkki, joka alkaa Max Patch Roadin pysäköintialueelta, on suorin (SR 1182).

Jäälle kiipeily

Vesiputousten alue muuttuu jäätyneeksi ihmemaaksi läpi talven, mikä tekee Pohjois-Carolinasta yhden etelän parhaista jääkiipeilykohteista. Pisgahin kansallismetsässä sijaitseva Fox Mountain Guides tarjoaa asiantuntijoiden johtamia retkiä aloittelijoille. Kiipeilykoulu tarjoaa jääkiipeilyseikkailuja vain Pohjois-Carolinassa ja Coloradossa.

Doughton Parkin (mailipylväs 238) jäälasitetut kalliot ja kalliot tarjoavat asiantuntijoille lukuisia kiipeilyvaihtoehtoja, kun Blue Ridge Parkwayn varrella vallitsee talviset olosuhteet, mukaan lukien historiallista rakennusta ympäröivien kallioreunusten haastaminen rakennusten tie (kiipeily on sallittu, kun puistotie on suljettu ajoneuvoilta). Nantahalan kansallismetsässä, aivan Cashiersin ulkopuolella sijaitsevan Whiteside-vuoren huiman kallion reunat näyttävät olevan jään peitossa ympäri vuoden. Kun kalliot ovat kuitenkin täysin jäässä, Whitesidesta tulee yksi idän parhaista paikoista räjähtämättömille, huippusäkkeilyammattilaisille reiteillä, kuten Starshine, legendaarinen 200 jalan klassikko.

Retket katoksella

Pohjois-Carolinan upeat maisemat ovat vieläkin näyttävämpiä ylhäältä katsottuna, ja katosmatkat eivät ole vain niille, jotka eivät kestä kylmää. Yhden tunnin Snowbird Tour Hawksnestissa Banner Elkin länsipuolella vie sinut North Carolina High Countryn lumipeitteisiin maisemiin.