Laskettelu tai laskettelu

Kaikista eri hiihtolajeista tämä on suosituin. Se on sellainen hiihtolaji, jossa saat tuolihissin tai muun mekaanisen tavan päästä vuoren huipulle ja hiihtää alas. Sarja on erikoistunut alamäkeen, kenkä on kiinnitetty sukseen.

Murtomaahiihto

Hissien sijasta maastohiihtäjät hiihtää itse vuorille! He eivät hiihtä alas niin jyrkkiä vuoria kuin lasketteluun. Maastohiihto on paljon aerobisesti vaativampaa ja halvempaa, koska sinun ei tarvitse maksaa hissilipuista. Maastohiihto käyttää pehmeää saappaata eikä kovaa alamäkeä, eikä kantapää ole kiinnitetty sukseen. Sukset ovat kevyitä ja suunniteltu itseliikkuville matkoille erilaisissa maastoissa, ei vain mäkiä alas.

Freestyle -hiihto

Tämän tyyppinen hiihto viittaa yleensä käännöksiin, temppuihin ja ilmaan. Tämä on nyt kilpaurheilulaji ja urheilijat kilpailevat eri lajeilla, mukaan lukien antennit (hyppy), akro (koreografinen rutiini), mogulit (kohoumat rinteillä, joilla hiihdetään ja hyppätään yli), iso ilma (käänteitä, pyöräytyksiä ja erilaisia ​​asentoja ilma) ja kaksoismogulit (kaksi kilpailijaa päätä vasten moguleissa).

Lumilautailu

Tämä ei ole lainkaan hiihtolaji, mutta ajattelimme mainita sen täällä joka tapauksessa! Lumilautailuun kuuluu seisominen yhdellä laudalla kahden suksen sijasta. Se on hauskaa ja kannattaa tarkistaa. Monien ihmisten on helpompi oppia lumilautailemaan kuin hiihtämään.

Off-piste hiihto

Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti hiihtämistä hoidetusta rinteestä koskemattomalla lumella. Se vaatii melko kehittyneitä taitoja ja on mahdollisesti vaarallinen. Se on kuitenkin uskomatonta kiirettä, ja suosittelemme oppituntien hankkimista ja aloittamista, kun olet oppinut välitaitosi.

Telemark Hiihto

Tämä on samanlainen kuin Alpine, sillä hiihtäjien on tultava tiensä vuoren pohjaan, mutta näillä rohkeilla urheilijoilla on sukset, jotka eivät kiinnity kantapäähän. Tämä mahdollistaa paljon enemmän joustavuutta hiihtäjälle.

Mukautuva hiihto

Tämä urheilu mahdollistaa liikuntarajoitteisten, kuten paralympialaisten, osallistumisen käyttämällä erilaisia ​​sopeutumisvälineitä. Näin jokainen voi räjähtää rinteillä. Useimmissa hiihtokeskuksissa on tilat mukautuville hiihtäjille, mutta muista tarkistaa asia etukäteen ennen kuin lähdet hiihtolomalle.